Премини към основното съдържание

Breadcrumb

Каталог >> В и К *** >> фитинги в и к *** >> филтри *** >> ФИЛТЪР ЗА ВОДА КАЛЗИТ 1/2" ЗА БОЙЛЕР

ФИЛТЪР ЗА ВОДА КАЛЗИТ 1/2" ЗА БОЙЛЕР


Цена: 109.00 лв./бр.


Калзит за бойлер

Устройство за обработка на вода

Монтира се на входа на бойлера, непосредствено преди клапана.

Обработената с ултразвук вода се загрява с 5% по-малко енергия. Натрупването на котлен камък с дебелина 3мм. по нагревателя води до 25% загуби на енергия, поради топлоизолиращите му свойства.

Работен диапазон: 2-12л./минута

Присъединяване-резбово ½”

Ако погледнете бойлера си отвътре, на две трети от домакинствата в България гледката, която ще откриете е огромни количества котлен камък натрупани по дъното и стените на водосъдържателя.

Полезно и безвредно, защото така го прави природата...

Принципът на действие е взаимстван от природните процеси, възникващи в планинските реки. Устройствата за обработка на вода от серията “Калзит” са хидродинамични ултразвукови устройства, които не се нуждаят от ел. енергия, почистване, химически препарати, консумативи или някаква поддръжка. При преминаването на струя вода през устройството, в него единствено чрез силата на водата се образуват множество микроводопади. Тези завихрени водни потоци генерират колебания, които променят формата на кристализация на котления камък. Получава се друг тип кристал със същия химичен състав, но този нов кристал наречен Арагонит е с по-голям размер и гладка повърхност, непозволяваща слепването и образуването на наслоявания. Едрите кристали на Арагонита се отнасят от течението или остават като утайка на местата с ниска скорост на водния поток. По този начин се предотвратява натрупването на котлен камък без да се губят ценните за здравето калций и магнезий.

Продуктите „Калзит ” подобряват качествата на водата във водопреносната мрежа.


Във водата за битови нужди, въпреки химическото й третиране, е възможна поява на бактерии. Във водите от собствени водоизточници (кладенци), водни резервоари (вклюително и бойлери), басейни и т.н. често микробното число превишава допустимите норми за човешко потребление. При преминаване на водата през “Калзит” по чисто механичен начин (без използване на хлор и други химикали) се унищожават живите бактерии – генерираните колебания предизвикват разкъсване на мембраните на микроорганизмите.


Кат. No: 204001532
Тегло: 0.10 kg
Марка: 
Производител: 

Сподели