Премини към основното съдържание

Breadcrumb

Каталог >> БОИ И ЛАКОВЕ *** >> латекси *** >> Термолайн 4кг Китфорт

Термолайн 4кг Китфорт


Цена: 53.00 лв./бр.


Термолайн Китфорт

 Термолайн е Топлоизолационна и противокондензационна.

Специална, водорозредима, миеща се боя, предназначена за използване в интериора. Боята съдържа акрилатна дисперсия, добавки, пълнители и специални кухи стъклени микросфери с диаметър 70-100 микрометъра, пълни със силно разреден въздух - вакуум. Сферите притежават две основни свойства - много добре отрязват топлината, а вакуумът е превъзходен изолатор. Премахва усещането за студени стени, като по този начин увеличава топлинният комфорт на помещението, същевременно пропуска пари и предоставя възможност на стените да дишат добре. Благодарение на структората си боята изглажда дребни грапавини. Микротопчетата възпрепятстват до голяма степен наслояването на прах и замърсявания. 

Препоръчва се за бяло и цветно боядисване. Подходящи са шпаклованите повърхности на интериорните стени и тавани. Може да се използва и върху талашит, бетонени панели и гипсокартон. 

Оцветяване: Топлоизолационната боя може да е в бял цвят, а тонирането става с омоща на пигменти Colorline.

В случай на тониране разбърквайте само ръчно. 

Основа: Трябва да бъде суха, чиста без прах и мазнини, плесени и други замърсявания. Не е подходящо да бъде полагана върху пресни слоеве, съдържащи вар или хоросанови мазилки. Значително замърсените основи да се почистят с вода и разреден сапун. 

Грундиране: За оптимален резултат основите трябва да бъдат обработени с грунд Disperze Kittfort S2802.

Начин на нанасяне: Боядисването е леснои става по същия начин, както с класически бои - с валяк или четка. По време на работа не натискайте със сила валяка, разнасяйте боята леко във всички посоки. Пръскането с пистолет би могло да разруши структората на микротопчетата. 

Полагане: Боята Термолайн е готова за нанасяне, преди употреба само леко разбъркайте. Полагайте върху основата поне два слоя. При нанасянето на първият слой боята може да се разреди максимум с до 5% вода, а вторият слой неразредена. Необходимо е между полагането на двата слоя боя да бъде спазен интервал от 4-8 часа. Нанасянето на повече от два слоя боя ще увеличи топлоизолационните показатели. 

Работна температура от + 5°С до+ 25°С

Работните инструменти се почистват с вода, веднага след приключване на работа. 

Разходна норма :  150 - 200 гр/м2


Кат. No: 512004029
Тегло: 4.00 kg
Марка: 
Производител: 

Сподели