Премини към основното съдържание

Breadcrumb

Каталог >> ЛЕПИЛА И СИЛИКОНИ *** >> силикони и пяни *** >> санитарни силикони *** >> Силикон Бизон санитарен 280мл сив

Силикон Бизон санитарен 280мл сив


Цена: 6.60 лв./бр.


Санитарен силикон Bison сив

Висококачествен, трайно еластичен силиконен уплътнител за санитарни цели, с високо съдържание на фунгициди, устойчив на плесен и гъбички, вода и ултравиолетови лъчи.

Употреба: за херметизиране на фуги и съединения в бани, кухни, тоалетни, душкабини, автомобили, лодки и каравани. Подходящ за санитарни и строителни приложения. Уплътнява съединения между стенни плочки и плотове, вани, кухненски и санитарни мивки, кухненски шкафове и плочки. Подходящ и за съединенията между стени и рамките на прозорци и врати. Отлично залепва към стъкло, керамични и глазирани плочки,емайл, различни метали, дърво и разнообразни пластмаси. Не залепва към битум, полиетилен, полипропилен и тефлон. Не е подходящ за аквариуми, като за целта се препоръчва Силикон за стъкло Бизон, а за акрилни вани – неутрален силикон Бизон.

Свойства:

  • водоустойчивост
  • трайна еластичност
  • предотвратява образуването на мухъл и плесен
  • устойчивост на ултравиолетови лъчи
  • отлично залепва без необходимост от грунд
  • температурна устойчивост от -50оС до +150оС
  • устойчивост на химикали
  • лесно използване
  • фиксиран цвят

Приложение: мястото на нанасяне трябва да бъде чисто, сухо, без прах и мазнини.

Пластмасите трябва леко да се абразират с шкурка. Уверете се, че съединенията са с широчина от поне 6мм. Употребата на хартиено тиксо от двете страни на съединението осигурява напълно гладки ивици от уплътнителя.

Нанесете равномерно и изгладете с пръст или шпакла, натопени в сапунена вода. Вертикални фуги се изглаждат отдолу нагоре. Отстранете тиксото. В рамките на 10 минути се образува повърхностна кожа.

Време за втвърдяване: 3мм. след 24 часа. Съединението да се пази сухо в продължение на най-малко 8 часа.

Важно: Работна температура: от +5оС до +40оС. Свежи петна от продукта се отстраняват с разредител за бои  /бял спирт/, а засъхнали-механично.

Минимален срок на съхранение: 18 месеца в неотворена опаковка /при съхранение на сухо и максимална температура +20оС/.

Съдържа петролни дестилати. Дразни очите и кожата. Да се пази далече от достъп на деца. Да се избягва контакт с очите и кожата. Да се използва само на проветриви места.

Опаковка: 280мл.


Кат. No: 512002203
Тегло: 0.33 kg
Марка: 
Производител: 

Сподели