Премини към основното съдържание

Breadcrumb

Каталог >> БОИ И ЛАКОВЕ *** >> преобразуватели на ръжда *** >> ПРЕОБРАЗУВАТЕЛ НА РЪЖДА 250гр. КИТФОРТ

ПРЕОБРАЗУВАТЕЛ НА РЪЖДА 250гр. КИТФОРТ


Цена: 4.50 лв./


Препарат за премахване на ръжда.

 

Ръждопреобразувател без изплакване, със стабилизатор на действието, високоефективен при отстраняване на корозия.

 

Инструкции за употреба: Повърхността, определена за премахване на ръждата, първоначално се почиства грубо от свободно отделящите се частици ръжда и нечистотии. Преди използване препаратът за премахване на ръжда се разклаща. Нанася се с намазване, напръскване или потапяне в препарата на ръждясалата част.

При по-силна корозия трябва да се повтори нанасянето на препарата от 2 до 3 пъти. При потапяне на ръждясалата част времето на приложение е 5 минути. Така обработената повърхност се оставя да изсъхне при нормални климатични условия около 24 часа. Преди следващото обработване на повърхността обирате образувания сивобял, сух прах със сух парцал или четка, без да изплаквате.

 

Разход: 500гр от препарата за премахване на ръжда са достатъчни за обработката на 10-40 м2 метална повърхност.

 

Складиране: Да се складира в оригиналните, добре затворени опаковки при температура от +50С до +250С на сухо място.

 

Срок на годност: 24 месеца от датата, посочена на опаковката.

 

Начин на ликвидация на опаковката и опазване на околната среда: Изплакнете няколко пъти с вода празната опаковка от препарата и я хвърлете в общите битови отпадъци. Ако евентуално изтече количество от препарата за премахване на ръжда, то се посипва със сода или надробен варовик и продуктът от неутрализацията се изхвърля в битовите отпадъци.

Предупредителен символ за опасност: Xi дразнещ.

Опасни съставки: фосфорна киселина.

 

Безопасност на труда и първа помощ: Препаратът за премахване на ръжда е дразнещо вещество и е същевременно запалимо вещество клас II на опасност. След приключване на работа измийте ръцете си с топла вода и сапун.

При попадане в очите изплакнете 10 минути с течаща вода.

При попадане върху кожата да се отстрани замърсеното облекло, засегнатата част от кожата да се изплакне обилно с течаща вода.

При поглъщане да се изплакне устата с вода, да се изпие ½ л вода, да не се предизвиква повръщане, да се потърси лекарска помощ.

При вдишване: чист въздух, да се предотврати преохлаждане.


Кат. No: 512101860
Тегло: 0.28 kg
Марка: 
Производител: 

Сподели