Премини към основното съдържание

Как да се преборим с ръждата

  • ръжда по автомобила

Ръждата по автомобила е не само неприятна, но и изключително опасна, тъй като съкращава неговия живот.

За щастие имаме възможност да използваме различни продукти  за борба с корозията по уязвимите места на колата. Това са продукти,  машини и инструменти, които се разработват специално за проблема с корозията.

Тъй като използването на различни силни препарати през зимата може да повреди колата, е добре да изберете такива продукти, които съчетават ефективност и грижа към природата.

Действието на продукти като Спрей Мотип антикор-битум може ефективно да предпази долната част на автомобила от ръжда. Той е атмосфероустойчив и звукопоглъщащ. С нанасянето на спрея се постига изключително добра защита от пагубното действие на ръждата. Етапите на третиране с препарата започват с грундиране, почистване, подсушаване и обезмасляване на мястото, засегнато от корозия. Необходимо е препарата да се разбърка, след което мястото се напръсква от разстояние около 25-30 см. Нанасят се няколко тънки слоя, като температурата на обработка трябва да бъде 15°С-25°С.

Професионалното третиране на автомобилите срещу корозия се прави с помощта на камера с дълго рамо, чрез която се снимат труднодостъпните места, за да се направи пълен оглед на състоянието на колата.

Ръжда може да има както на автомобилното дъно,  така и в затворените пространства по каросерията на колата. Препоръчително е грижата за автомобила да започне, докато той е нов, тъй като корозията се отстранява по-лесно и все още не са се появили дупки по детайлите. При професионалното отстраняване на корозията се използват набор от инструменти като пневматични помпи и пистолети със специални накрайници, пригодени да достигат до затворените пространства.

Ако се налага, се правят микродупчици, през които се впръсква препарат, така че да се покрият всички части, по които има ръжда.

След третирането на затворените пространства се обработва пода на колата и спирачната система. Със специален антикорозионен препарат се обработват всички електрически връзки.

Добре е против корозия да се обработят и ключалките на автомобила и неговия преден капак. Поради защитното действие на препарата против ръжда, третираните ключалки не замръзват през зимата.

Тагове

Поставете коментар