Премини към основното съдържание

5 невероятни начина за използване на дървесни текстури в кухнята

  • Дървото в кухнята

Дървото е най-често използваният материал за кухнята - от шкафове и стени до плотове. Можете, също така да използвате дървения материал по изненадващи начини, за да създадете визията и стила, който вие искате. Можете да използвате дървото по необичайни начини или на нестандартни места, за да направите кухнята уникална. Така че, ако търсите нещо креативно за дизайна на вашата кухня, разгледайте нестандартните дизайнерски решения за приложение на дървесината в кухнята.

Дървото в кухнята

 

Съчетайте дървото на интересни места

Едната идея е да се използва дървесна текстура с голям контраст. Снимката по-горе показва как топлия дървен материал на пода се използва и за плота. Така се постига контраст с лъскавия сив шкаф. Използването на определен вид дърво за плота и съчетанието му с другите елементи в помещението създава усещане за пространство.

Можете да използвате тази идея по различни начини. Можете да използвате подовата настилка, за да подчертаете шкафовете, например. Или можете да я използвате само в столовете и плотовете. Може да измислите множество креативни идеи.

Дървото в кухнята

Комбинирайте дървото с елегантен и модерен дизайн

На снимката по-горе виждаме още един пример, за това, как да използваме дървото, за да създадем контраст между шкафовете. Елегантните, сиви шкафове изглеждат почти футуристични, а стилът на абсорбатора придава модерния външен вид, но топлината на дърво създава естествено усещане. Ето до какви резултати могат да доведат няколко фини дървени контраста, за да помогнат на кухнята да изглежда модерно, но не и дръзко.

Естественият каменен плот служи като разделителна линия между модерния и класическия стил. На плота се забелязват елегантни линии и актуален стил, но естественият камък го прави леко рустик. Перфектната обединяваща точка в стила.

Смесете и подредете дървените текстури

Има толкова разнообразни дървени текстури на пазара, но можете и сами да си направите контрастиращия стил. Стилът на снимката по-горе, е постигнат чрез контраст от тъмни стени с по-светли таван и под.


Можете да забележите и допълнителния контраст на хладилника и уредите от неръждаема стомана, като едно модерно докосване. Синята и сива цветова гама на шкафовете и кухненскя плот, стоят максимално естествено в тази комбинация с дърво. Това показва, че ако искате да използвате дървения материал по креативен начин, трябва да заложите на контраста.

 

Дървото в кухнята

Да направим абстрактна дървена кухня

Какво е абстрактно дърво? Снимката по-горе показва стила на чекмеджетата и плота. Типичното дърво не е толкова сиво, нито е с точно такава структура. Но стилът все още предизвиква усещането за дървена кухня.

Като обединим ярко оранжевите шкафове, висококачествения бял гръб и черния телен стол, имаме едно напълно модерно кухненско пространство, което същевременно предизвиква топлина. Можете да получите такъв стил, като използвате винил, за да облицовате кухненските шкафове.

Дървото в кухнята

Използвайте натурална, рустиканска текстура

Друга идея за използване на необикновени дървени текстури в кухнята, е да се доближим максимално до натуралното. На снимката по-горе виждаме плот, който изглежда така, сякаш дървото е просто докарано от гората и хвърлено на кухненския плот.

В комбинация с елегантния бял дизайн на останалата част от кухнята, това е още едно интересено стилово решение с голям цветови контраст. Мекия топъл цвят на пода обединява всички елементи, като същевременно спомага плота да не стои твърде неестествено. Можете да използвате подобни натурални/рустикански текстури не само като плотове, може и като столове и/или маса.

Поставете коментар