Премини към основното съдържание

Горски пейзаж на стената

  • горски фототапети

5 Креативни идеи за горски пейзаж на стената

Артистичните, дизайнерски тапети тенденциозно се наместиха в домовете ни през годините. От геометрични модели до реалистично изкуство, дизайнерските тапети се вписват в почти всеки домашен стил. Използвайки боя или тапет, добрият дизайнер добавя пространство в стаята, само чрез интересен декор. Един от най-добрите начини да се възползвате от тази тенденция, е да добавите горска сцена на една от стените.

Горските сцени не би трябвало да се свеждат само до дърветата. Независимо дали става дума за натурален дом или нещо по-художествено, има няколко начина да приложите идеята, в зависимост от стила и цялостната функция на стаята. Прочетете, за да разберете колко гъвкави могат да бъдат горските пейзажи.

фототапет в дневната


Използвайте фини тонове в тапетите с горски мотиви
 

Тези тапети не трябва да доминират в стаята. За по-фин вид, изберете синя и сива цветова схема. Сивото е твърде неутрален цвят и си подхожда със всичко. Междувременно умелото боравене с нюансите на светлосиньото, лесно ще допълни и акцентира стените и мебелите. Снимката по-горе показва, как сивите и сини мотиви на горския тапет, са допринесли за завършения пространствен ефект в стаята със сивите шкафове и синята стена до стълбите.

 

горски фототапет


Спрете се на реализма в мястото за хранене

Вижте този реалистичен горски тапет. Изчистеното пространство над тапета се съчетава идеално с модерната кухня. А тапетът е толкова реалистичен, че рафтовете изглежда плават.

Това, което прави мястото да изглежда толкова добре, е че тапетът сякаш е част от масата, което създава илюзията, че се храниш в природата. Фактът, че тапетът се намира в кухнята, добавя и сюрреалистичен вид. Това е добър избор за дизайн, ако искате да внесете външния свят във вътрешното пространство.

 

Внесете външния свят за тренировките на закрито

Реалистичните горски тапети изненадващо добре освежават и мазето. Предизвикателството при декорирането на мазето е, че то обикновено е изолирано от външния свят, оставено без прозорец. Щом вече знаем за този проблем, нека внесем външния свят вътре.

Снимката по-горе показва, колко е ефективна тази концепция в тренировъчните пространства. Докато тичате, вдигате тежести или просто се разтягате, "гората тапет“ ще направи така, че да усещате вашата тренировка сякаш сте сред природата. Това е страхотна идея за районите с дълга зима, където спортуването навън не е опция през повечето месеци от годината.

идея за детска стая


Внесете абстракност в детската стая

Горските мотиви са подходящи за детската стая, тъй като те могат да обхващат по-забавни и артистични дизайни. Изборът на абстрактно дърво, подобно на снимката по-горе, придава усещането, че сме част от приказка. Използваните допълнително триизмерни елементи, каквито в случая са птиците, добавят забавно настроение. Може да допълните усещането, че сте в гора, с допълнителни елементи, в случая е използвана фигурката на бухала върху скрина и мечето на стола.

Има и безброй други начини да декорирате дървото в детската стая. Например, опитайте се да използвате ярко оцветени дърворезби или картини с живопис. За по-забавен ефект, може да проектирате и плаващи стелажи между клоните на дърветата.

Внесете изкуство в спалнята

Една горска сцена, може да предизвика изкуствен обрат в спалнята, така както в детската стая. Добавянето на елементи като облаци, птици и балони с горещ въздух увеличават пространството и изглеждат причудливо - особено когато тези елементи граничат със сюреализма.

Въпреки това, съчетанието на този тапет с земните тонове на пода, помага да се актуализира идеята за по-класическо или възрастово помещение. Цветовата схема на тапета, с неутралните нюанси на розово по клоните, напълно си кореспондират с пердето.

Независимо дали избирате хиперреалистични или по-абстрактни тапети с горски мотиви - това е един сигурен начин да направите всяка стая в дома ви по-интересна. Необходимо е само малко творчество, планиране и цветова координация.

фототапет в спалнята

 

Тагове

Поставете коментар