Премини към основното съдържание

ПРЕВЪЗХОДСТВОТО НА САЙДИНГА

  • Превъзходството на сайдинга

9 причини да изберете сайдинга пред традиционните външни облицовки

Виниловият сайдинг е аналог на дървената обшивка с произход от Канада и САЩ и заема първо място по популярност сред външните облицовки в Северна Америка. Причините за това се крият в редицата преимущества на сайдинга пред традиционните решения за облицовка на фасадните стени на сградата. 

1. На първо място, това е изключително чистият, лесен и бърз монтаж, дължащ се както на ниското му тегло и материала, от който е изработен, така и на това, че при рязането му не отделят прах и стружки.

2. DIY продукт (направи си сам) - благодарение на системата от довършителни елементи, лекотата на продукта и обработката му, сайдингът не изисква нито специални инструменти, нито специална подготовка за монтаж.

3. Сайдингът е лек и не натоварва излишно носещата конструкция на сградата.

4. Правилно инсталираният сайдинг способства нужната на стените вентилация, като по този начин предотвратява акумулирането на влага, а от там и появата на мухъл и плесен. 

5. PVC материалът не привлича насекоми и други вредители и не изисква почти никаква поддръжка. За разлика от естествените материали, при които лакирането и пребоядисването са неделима част от експлоатацията, сайдингът запазва безупречния си вид при почистване само с вода или мек препарат (веро, сапун).
Макар да е сравнително нов и нетрадиционен за нашите ширини, сайдингът все по-често предпочитана външна облицовка. Сред най-популярните и предпочитани марки е сайдинга на полския производител Profile VOX. Освен изброените по-горе характеристики, за сайдинга с марка VOX може да се каже още, че:

6. Продуктът е безопасен за здравето, екологично чист и 100% рециклируем продукт. 

7. Новата структура на релефа на облицовката с деликатни следи от бояджийска четка не позволява задържането на прах и осигурява лесно оттичане на дъждовните капки, като благодарение на това фасадата се самопочиства при валежи. 

8. Продуктовата гама включва 11 декора, едноцветни и с дървесна шарка, както и пълна гама довършителни елементи за всеки от тях. 

9. Сайдингът на VOX има 50 години гаранция, за да се радвате спокойно на мечтания външен вид на Вашия дом!

Поставете коментар