Премини към основното съдържание

НАПРАВИ СИ САМ /С НЕЛИ/

  • ремонт коридор латекс ефекти

Направи си сам /с Нели/ - ремонт на коридора

 

       Често хората си мислят, че е много трудно да си направят сами ремонт на жилището. Но когато се сблъскаш с майстор, на когото казваш какво искаш, а той прави каквото си знае и не си доволен от него, може би е по-добре сам да си свършиш всичко. Нужно е желание, малко умения и набавяне на необходимите материали.

     Аз започнах с коридора. Исках да е в два цвята- златисто и шоколадово и да е с ефекти. Избрах си латекс  ‘’Шоколадов мус’’ и ‘’Златна ръж’’ на Леко. За стените покрай които се минава, умишлено избрах по-тъмен цвят. Взех си и микрофибърен валяк, четки, уред за отсичане, решетка на която да отцеждам валяка, покривен найлон,  хартиено  тиксо и започнахме. Имах и двама помошници- петгодишният ми син и котаракът, които цял ден се въртяха около мен и за малко на няколко пъти да обърнат боята.

     С уредчето много лесно отсякох стената от тавана. Използвах го и за отсичане на стена от стена.  Латексът покри много добре още на първото минаване, но аз исках по-наситен цвят и го минах два пъти. Докато чаках боята да дръпне, за да мина втория път стените използвах един трик, който знам от баща си, за да не изсъхва валяка, го завих с найлон.

     Вече бях готова, идваше ред  и на ефектите. Не си бях взела боя за тях, защото исках първо да видя крайния резултат от цветовете. Докато съхнеха стените, отидохме до Маркита да си вземем боя за специални ефекти. Взехме и естествена гъба за тяхното нанасяне.

     После всичко беше като детска игра. Синът ми беше много щастлив , че най-накрая съм му дала и на него да боядисва. С нанасянето на ефектите също може да прикриете някакви дефекти или неравности по стените. Нужно е малко въображение и фантазия и всеки дефект може да стане ефект.

     Вечерта, когато всичко беше готово, аз имах коридора, които си бях представяла. Всичко ми излезе около 85лв., а площта на стените е 32кв.м.

     Дойдоха ми и много идеи за дневната, на която предстои ремонт, но за това ще пиша допълнително.

      Ето списък на всички необходими материали:

1. Латекс Шоколадов мус

2. Латекс Златна ръж

3. Уред за отсичане

4. Четка бояджийска

5. Гъба за ефекти

6. Покривен найлон

7. Ваничка за боя

8. Решетка за боя

9. Акрилатна боя Боролекс Специални ефекти

нели1

нели2

 

нели3

нели4

Поставете коментар