Премини към основното съдържание

РЕМОНТЪТ /С ГЛАВНО Р/, ИНСТРУМЕНТИ

  • валерий

Инструментите

     Ремонт без инструменти, не ми го хвали.Трябва бормашина, ударна ако може, винтоверт с накрайници и ъглошлайф. Имаш ли тези инструменти, заедно с набор – чук, тесла, отвертки /кръстати и прави/, шпакла, четка и валяк- то си готов за подвизи. Пак възниква въпроса, маркови или не да са?

     Някои казват, че добрият инструмент прави всичко. Да, но и той не винаги е по джоба на всеки. Писах преди, че е престижно да имаш „MAKITA“ или „BOSH“ и т.н. марки инструменти. Може да се мине , обаче и с по-скромни вложения, та да минем 50/50 от майстора и от инструмента. За сръчността също бях писал, че нямаш ли я, по-добре не се захващай с ремонт.

     От няколко години имам наблюдение върху марката „RAIDER“ , тя е стъпила здраво на пазара, българска е, и макар че се произвеждат в Китай – инструментите се държат добре в експлоатация. Другато важно за марката е, че покрива почти всички видове инструменти, необходими за строителство, за работилници /дърводелски и металообработващи/, за дребни ремонти в къщи или за упражняване на хоби.

     Вече се налагат и такива, с индикация за професионална употреба „про“/RDP, вместоRD/. Лично аз ползвам в къщи ъглошлайф, ударна бормашина, зеге и лентов шлайф. От година ми служат и не са ме оставяли в „небрано лозе“.

     От работата ми в „Маркита“-Пловдив, имам впечатления и от машините на „Искра“, „Перлес“, „Баукрафт“ и „Скил“. Те също няма да ви са излишни за дома, както за ремонт, така и за хобито ви. Говоря за машини в ценова листа, която позволява да се закупят и да останат като необходими вещи в къщи.

    Като подкрепа на идеите ви за ремонт, посетете от 29-ти май до 8-ми октомври „Строително лято-2017“, организирано от „Маркита“, както и изненадите подготвени за „Майстора и Маркита“ и други..., но нека не издавам всичко. Просто следете сайта и ще бъдете информирани.  

     Очакакваме Ви на адрес: гр.Пловдив, ул.Карлъка № 5

Автор - Валерий Костадинов                                                                 

Поставете коментар