Премини към основното съдържание

РЕМОНТЪТ /С ГЛАВНО Р/,ТАПЕТИТЕ

  • лепене на тапети с Валерий

Ремонтът /с главно Р/

Тапетите - част Трета

      Вратата е поставена, но стените, в този си вид не и подхождат. Важното е да се подготви добре сместа за шпакловане-бъркане, узряване и т.н. и след това, ръка да е здрава. Маламашката е страхотен инструмент, пасва на ръката и виждаш как стената се разхубавява. Добре е, да се остави един ден да дръпне хубаво, за да може да се шлайфа спокойно.

    Преди слагането на тапетите е задължително да се грундира основата с дълбокопроникващ грунд. Помага на добрата адхезия между лепилото, стената и тапета. Все пак не е добре, току сложените тапети да се свлекат грациозно на пода-случвало ми се е...

    За коридора си избрах семпли тапети,имитиращи мазилка,бели  и с несиметрични фигури. Така се избягва припасването на отделните дължини, а и се спестяват линейни метри от тях. Плътността им спомага и за прикриване на евентуални неравности, останали при шпакловането, като се знае, че не съм специалист в тази дейност.

     Същинското действие започва също след добра подготовка. Като се грундира, може да се използва времето за разкрояване на дължините по тези мерки, взети от стените. Изрязват се местата на електрически ключове и контакти, както и други отвори за комуникационни кабели, примерно. Подготвя се и лепилото, за да има време да узрее и стане хомогенно.

        После е лесно, трябва само да се отпуснеш, да си създадеш темпо на работа и резултатът винаги ще е задоволителен. След залепването на тапетите е времето да се сложат стиропорните лайсни, които пък прикриват неравните ъгли, между стените и тавана /той, също може да е освежен, зависи от това, какво е състоянието му/.

       Аз лично, сам се справих с тапетите, затова и сам си седнах на масата. Е, не е като да си с приятелите, но пак бива... Кафето е страхотно питие, след разгъване на стави и напрягане на мускулни групи.

Прочети част Първа - Ремонтът

Част Втора - Вратата

Автор:

Валерий Костадинов

Поставете коментар