Премини към основното съдържание

ЕСЕННИ РЕМОНТИ

  • есенните ремонти

Есенни ремонти

 

С началото на есента стартираме и с ремонтите у дома. По традиция през септември започваме да обмисляме кои  части от жилището трябва да се реновират и колко бързо и изгодно може да се случи това.

 

В случай, че терасата се нуждае от ремонт, тавана капе или банята е в окаяно състояние, трябва да се вземат бързи  решения за това какъв бюджет може да отделим за ремонт, за колко време искаме да го свършим и към коя фирма ще се насочим.

Много от хората, които притежават опит или умения в ремонтни дейности се заемат сами с подновяването на дома, но ако вие не сте от тях, по-добре не рискувайте. Наемането на добър майстор може да ви спести доста грижи и излишни нерви и в повечето случаи е много по-разумно.

Ако все пак нямате ясна представа за тарифите на майсторите, можете да се обърнете към няколко и да сравните офертите, които ви предлагат. Изберете изгодна цена, но винаги уточнявайте какво точно се включва в нея. В някои случаи материалите се набавят от майстора, в други трябва да се осигурят от вас самите. Общо взето трябва да имате в предвид, че се заплаща за всичко – от демонтаж и изхвърляне на отпадъци, до най-фините довършителни работи. 

Това, за което е важно да си дадете сметка със стартирането на начинанието наречено „есенен ремонт“ е в рамките на какво време очаквате той да бъде приключен. Никой не обича да бърза, а и както се казва, „бързата работа е срам за майстора“. Добрата новина е, че именно през есента можете да намерите добра фирма и кадърен майстор на разположение без проблеми. Не можем да кажем същото за пролетта и лятото. Повечето хора решават да правят ремонт именно тогава и специалистите, от които ще се нуждаете са най-ангажирани.

Разбира се, има ремонти, които не могат да бъдат свършени успешно през есента, просто защото метеорологичните условия няма да го позволят. При консултацията с майсторите можете да уточните с кое е удачно да се заемете през есента и  кое е по-добре да оставите за пролетта.  

Обикновено есента, преди да започнат дъждовете е моментът за поправка на покрива, хидроизолация на тераси и гаражи, подмяна на керемиди, подмяна на улуци. С две думи - сега е момента. Действайте

Поставете коментар