Премини към основното съдържание
10Май

МОТИВО – НОВО ИЗМЕРЕНИЕ ЗА СТЕНИТЕ

  • облицовка за стени

Мотиво – новото измерение на естетиката в облицоването на стените

   Вдъхновен от последните тенденции в интериорния дизайн, MOTIVO е продукт без аналог на пазара. Най-модерните технологии на дигитален печат, използвани в процеса на неговото производство, позволяват не само влагане на голямо разнообразие от цветове, но и тяхното прецизно съчетаване за постигането на дълбочинен ефект - 3D.

10Май

ПРЕВЪЗХОДСТВОТО НА САЙДИНГА

  • Превъзходството на сайдинга

9 причини да изберете сайдинга пред традиционните външни облицовки

Виниловият сайдинг е аналог на дървената обшивка с произход от Канада и САЩ и заема първо място по популярност сред външните облицовки в Северна Америка. Причините за това се крият в редицата преимущества на сайдинга пред традиционните решения за облицовка на фасадните стени на сградата. 

1. На първо място, това е изключително чистият, лесен и бърз монтаж, дължащ се както на ниското му тегло и материала, от който е изработен, така и на това, че при рязането му не отделят прах и стружки.

10Май

ХЕНКЕЛ – НАДЕЖДЕН ПАРТНЬОР В СТРОИТЕЛСТВОТО

  • Хенкел – надежден партньор в строителството

Хенкел – надежден партньор в строителството

 

Повече от 130 години „Хенкел груп“ расте, развива се и печели доверието на цели поколения от хора, които търсят не само качествени продукти, но и лепила и строителни материали, които притежават категорични показатели за качество и надеждност.

10Май

Дърво в стъклена къща

  • Дърво в стъклена къща

Концептуалният проект за затварянето на напълно развита, зряла ела в стъклена кръгла къща в гората от казахския архитект Айбек Алмасов е на път да стане реалност, след като вече са открити потенциални инвеститори. Първоначално проектът е бил разработен през 2013г., а шансовете да бъде осъществен са били минимални.

Къщата е проектирана и предназначена за бягство от лятните знойни горещини в бетонните постройки на градския живот. Къщата е проектирана с цилиндрична структура, изработена изцяло от стъкло, която да даде 360-градусови гледки на гората.

10Май

ВЕЛОАЛЕИТЕ- НЕОБХОДИМОСТ И УДОБСТВО

  • велоалеи, пловдив, маркировка

На фона на тревожните статистики, свързани с инциденти и катастрофи на пътя, беше необходимо да се помисли и планира обновяването на инфраструктурата на големите градове и да се осигури безопасност за най-уязвимите участници в движението – велосипедистите. Изграждането на велоалеи, свързващи отделни квартали на големите градове и дори междуселищни маршрути, тече с пълна пара в доста градове на страната ни. Основното финансиране  на тези инициативи става на база на спечелени конкурси за финансова подкрепа от евро фондове.

10Май

Боядисай старата чугунена вана

  • боядисай старата чугунена вана

Оказва се, че през последните няколко години много от хората притежаващи чугунени вани стигнаха до дилемата - Какво да правя със старата чугунена вана?

На пазара към момента няма голям избор от продукти за реставриране на стари чугунени вани.

А не всеки е готов да я изхвърли.

Започва се търсене по форумите, където хора с подобни проблеми нищят темата задружно.

 

10Май

ПОДАРЪЦИ, СЪТВОРЕНИ С ЛЮБОВ

  • гравирани декорации

         Времето, в което се раздават подаръци и цари веселба е особено любимо на най-малките. Дали Дядо Коледа съществува и се промъква през комина, за да остави подарък на най-послушните все още е загадка. Докато я разкрием, ние като добри родители, приятели и роднини, старателно избираме подарък за нашите съкровища. Винаги можем да подарим играчки, дрешки и книжки, които да купим от близките магазинчета или от Мола. Така е най-лесно и най-бързо.

10Май

ПИТЕЙНАТА ВОДА

  • питейната вода

Нашата държава е една от малкото в света, където питейната вода е в изобилие, но ние не можем да се възползваме пълноценно от този природен ресурс. В чешмите ни тече замърсена вода, вследствие на стари канализационни тръби, на наличието на тежки метали, соли и патогенна микрофлора в нея. Като изключим планинските райони, блудкавият вкус и миризмата на хлор или тиня са постоянните спътници на чешмяното ни водно блаженство. Без допълнителни устройства за пречистване, рискуваме тази вода да ни докара редица заболявания.