Премини към основното съдържание

Breadcrumb

Каталог >> ЛЕПИЛА И СИЛИКОНИ *** >> лепила *** >> монтажни *** >> Лепило Судабонд 750мл пистолетно

Лепило Судабонд 750мл пистолетно


Цена: 12.00 лв./бр.


Лепило Судабонд 750мл пистолетно

Бързосъхнещо, високоефективно полиуретаново лепило в аерозолен флакон за вътрешни и външни приложения. При употреба образува пяна с ниска експанзия, която запълва и уплътнява всички пукнатини и неравности на повърхността. Продуктът е специално разработен за залепване на гипсокартон, фибробетон и др. в системи за сухо строителство, ПДЧ, метални листове към всички видове повърхности, използвани в строителството. Отлично залепване на изолационни панели /PUR, PIR, XPS, EPS, PF и др./ корк, каменна минерална вата към бетон, камък, дърво и метал /например при производство на утоплителни контейнери, топлоизолация на гаражи и др./. може да се използва за бързо залепване на леки бетонни блокове и кухи тухли.

Характеристики:

Готов за употреба сред разклащане – не са необходими допълнителни инструменти. Подходящ за вертикално и хоризонтално залеплаве, гарантирана ниска експанзия, отлична топлинна и звуко изолация и много добра способност за запълване на пукнатини и неравности. Отлично сцепление към повечето строителни материали, дори и ако са влажни. При необходимост може да се боядисва.

Подготовка на повърхността:

Всички повърхности трябва да бъдат гладки  и чисти, обезпрашени и обезмаслени. За да се осигури добро сцепление, се отстраняват стари покрития от боя, остатъци от бетон и мазилка. Порестите и хигроскопични повърхности се обработват с подходящ грунд.

Внимание!Прашните повърхности имат противозалепващ ефект, който може да попречи на образуването на здраво и дълготрайно сцепление.

При залепване на нетипични повърхности препоръчваме предварителен тест за съвместимост.

Преди употреба покриите съседните повърхности с самозалепваща лента, за да ги защитите от увреждане.

Инструкции за употреба:

Температурата на флакона трябва да бъде по-голяма от +5оС /препоръчително +20оС/.

Преди употреба разклатете за минимум 30сек.

Разклащайте продукта периодично и по време на работа. Завъртете пистолета върху адаптера и нагласете регулатора в задната част на пистолета.

Дръжте върха на пистолета на разстояние от 1-2см. над повърхността. Нанесете пяната с клапан насочен надолу в пътека с диаметър 3см. директно върху повърхността – на 3-4см. от ръба и на зиг-заг през центъра на таблото. След 2-3 мин. поставете панела към стената, притиснете леко и фиксирайте крайното положение в рамките на максимум 8мин./при +20оС и 65% относителна влажност на въздуха/.

При по-висока температура и влажност времето за корекция  е по-малко. Отворите и фугите между панелите магат да се дапълняг със същият продукт /лепилото се разширява по време на втвърдяването си/. Повърхностите могат да се покрият с мазилка или да претърпят друга обработка след 60мин. Излишното количество втвърдено лепило се отстранява механично, не втвърденото с почистващ препарат за пяна PU Foam cleaner.

Технически характеристики:

Температура на приложение от +5оС до +25оС. Покритие до 12м.кв2 на флакон.

Отворено време: около 8мин.

Време за втвърдяване: около 60мин. /зависи от условията на средата – температура, влажност, вид повърхност и др./.

Лица чувствителни към диизоцианати, могат да развият алергични реакции при употребата на този продукт. Лица страдащи от астма, екзема или кожни заболявания следва да избягват контакт, включително дермален контакт, с този продукт. Този продукт не следва да се използва при условия на лоша вентилация, освен ако не се използва предпазна маска с подходящ газов филтър /т.е тип А1, съгласно EN 14387/

Опаковка: 750мл.


Кат. No: 512111450
Тегло: 0.92 kg
Марка: 
Производител: 

Сподели