Латекс Боролекс 1кг AsianGold

Латекс Боролекс  1кг AsianGold
Среднo: 5 (1 глас)
23,70лв.
 / 
бр.

Акрилатна боя Боролекс Специални ефекти

Предназначение: 

Използват се за получаване на специални ефекти, съгласно изискванията и фантазията на клиента.

За тази цел се използват ефектни валяци или специални дунапренови гъби, които не осигуряват пълна покривност на акрилатна боя със специални ефекти, а се получават различни ефектни структори върху гладките покрития.

По тази причина е необходимо предварително да се съчетават цветовете при избора на боята за основата и ефектното покритие.

Не се допуска смесването с други бои, както и нанасянето при температури по ниски от 5°С и по-високи от 35°С

Подготовка на основата: Основата трябва да бъде суха, чиста и здрава. Като основа могат да бъдат нанесени Borocolex Colorили Борогрунд 20 за формиране на равна основа. Борогрунд 10 се използва за получаване на структорни основи.

Нанасяне на първи слой:

Нанася се Борогрунд 10 с четка, чрез дългообразни кръстосани движения с цел получаване на структорен фон за следващо покритие. Акрилатна боя със специални ефекти може да се нанася и върху гладки покрития от вододистперсионни бои или Борогрунд 20, които ще служат като фон на ефектоното покритие.

Начин на работа:

Преди употреба боята се разбърква много добре! Ефектният Боролекс се нанася с четка или валяк, когато като първи слой е използван Борогрунд 10. Когато основата е с покритие от Borocolex Colorили Борогрунд 20, се използват ефектни валяци, които не осигуряват пълна покривност на акрилния латекс със специални ефекти, а се получават различни ефектни структори върху гладките покрития.

Боята може да се разрежда с вода до 10% в зависимост от желания декоративен ефект.

Разход: 80-100гр/м2 при добре подготвена основа.

 

Опаковка: 1кг.

Кат.№: 512004220
Тегло: 1.1 кг
Производител: Боро / Boro

Продукти в промоция от 16-ти до 22-ри октомври 2017г