Премини към основното съдържание

Breadcrumb

Каталог >> ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО *** >> дренажни системи >> геотекстил >> Геотекстил Терасин 150гр 1.5м

Геотекстил Терасин 150гр 1.5м


Цена: 1.80 лв./м.


Геотекстилът намира и широко приложение, както в строителството така и в дома.

Основните функции и на геотекстила са разделителна, стабилизираща, филтрираща, защитна и заздравителна.

Предпазване на подземни хидроизолации – полага се като първичен слой при изграждането на сградни фундаменти. Геотекстилът предпазва хидроизолацията от механични повреждания и пробиване, които могат да бъдат причинени от неравности на терена, корени, арматура и др

Укрепване на скатове – геотекстил се полага, като армиращ слой при изграждането  на насипи и при укрепване на свлачища.

Пътно строителство - геотекстилът повишава носещата способност на основата; предотвратяване разместването на насипните материали, а от там и напукване на настилките; отводняване основата на пътната настилка - дренажи в краищата на настилката.

Язовирни стени и канали - геотекстил се полага, като армиращ слой. Предпазва от разместване на пластовете и положените инертни материали.

Дренажи - геотекстилът предпазва затлачването на инертни материали с наноси и по този начин увеличава многократно ефективността и работния живот на съоръжението.

Железопътно строителство - функциите на геотекстила са като при пътното строителство - по-равномерно разпределяне на натоварванията.

При изграждането на сметища - геотекстилът предпазва хидроизолацията от механични повреждания и пробиване, които могат да бъдат причинени от неравности на терена, корени, арматура и др.

Противокореново покритие: предодвратява  поникването на растителност по веранди, алеи  и автомобилни подходи.

Пътни подходи и алеи:  Разделителен пласт между почвата и подложния пясъчен слой за подобряване носимоспособността на основата. 


Кат. No: 307001213
Тегло: 0.25 kg
Марка: 
Производител: 

Сподели