Премини към основното съдържание

Breadcrumb

Каталог >> ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО *** >> фугиращи смеси *** >> Церезит >> Фугираща паста Церезит СЕ40 2кг тофи

Фугираща паста Церезит СЕ40 2кг тофи


Стара цена: 13.20 лв./бр.
Цена: 11.80 лв./бр.

Фугираща паста Ceresit CE 40 2кг.

 

Област на приложение:

Фугиращите смеси Ceresit CE40 с технологията Silca Activeса особено подходящи за фугиране на порцеланови, но също и на керамични плочи, естествен камък, стъкло-керамика и мрамор /неподатлив на обезцветяване/.

Повишената устойчивост на надраскване и пукнатини гарантира дълготрайност на фугите, а в комбинацията с формулата Trio Protection те са ефективно предпазени от мухъл и плесени.

Благодарение на аквастатичния ефект, водата не може да прониква в структурата на фугите, който прави фугиращата смес подходяща за влажни помещения като бани, къпални места, а също и кухни.

СЕ 40 е гъвкава фугираща  смес и поради това е подходяща за приложение върху деформируеми/критични основи: балкони, тераси, подово отопление, ПДЧ и други. Разширителните фуги и тези по ъглите на стени и подове и санитарни съоръжения трябва да се запълват със санитарен силикон Ceresit CS25.

Подготовка на основата:

Ръбовете на плочите трябва да бъдат почистени от прах. Фугирането трябва да започне след като лепилото за плочки е достатъчно здраво и сухо.

Приложение:

СЕ 40 трябва да се изсипе в предварително премерено количество чиста вода и да се разбърка до получаване на хомогенна маса без бучки. Не използвайте инструменти, по които има ръжда. Нанесете фугиращата смес със специална маламашка. След първоначалното изсъхване, излишният материал трябва да се отстрани с чиста, навлажнена гъба.

Внимание:

Нанасянето трябва да стане при сухи условия и температура на въздуха от +5оС до +25оС. Току що положената фуга на открито трябва се предпазва от дъжд, роса и температури под +5оС, докато фугата не е окончателно изсъхнала и втвърдена. Фугата постига пълните си хидрофобни свойства 5 дни след нанасянето.

Прекаленото количество вода, използвано при разбъркване, може да причини пукнатини и да намали издръжливостта на фугата. Всяка навлажнена основа, неточно дозиране на вода и хетерогенни условия на съхнене могат да причинят обезцветяване. За да избегнете различия в цвета, използвайте продукти от една партида.

Безопасност на продукта:

С намалено съдържание на хромат. Съдържа цимент. Образува силна алкална реакция с влага, затова очите и кожата трябва да са защитени. При контакт да се измие обилно с вода. При контакт с очите да се потърси медицинска помощ.

Технически данни:

Съотношение на смесване – 0.56 л. вода за 2кг.

Време на работа с готовия разтвор – до 2 часа.

Отгоре може да се стъпва  - след 24 часа.

Температурна устойчивост  - от -30оС до +70оС.

Разходна норма:

    размер на плочата     /см./

    ширина на фугата   /мм./

   количество СЕ 40   /кг./м2/

5 х 5

3

0.8

30 х 30

4

0.3

 

Срок на съхранение:

До 24 месеца от датата на производство на хладно и проветриво място в оригинална опаковка.

Опаковка: 2кг.


Кат. No: 514002207
Тегло: 2.00 kg
Марка: 
Производител: 

Сподели