Премини към основното съдържание

Breadcrumb

Каталог >> ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО *** >> фугиращи смеси *** >> Глобус >> Фугираща паста GLOBUS BRASIL 1кг

Фугираща паста GLOBUS BRASIL 1кг


Цена: 5.20 лв./бр.


НЯМА НАЛИЧНОСТ

 

Фугираща смес  Globus G1 777

Описание: Фугираща смес  Globus G1 се използва за фугиране на стени и подови плочки: керамични, стъклени,  каменни плочи /включително естествен камък и мрамор/. Хидрофобният ефект задържа водните капки на фугиращата смес и не им позволява да попиват в структората и.  Така сместа е по-здрава, устойчива на обезцветяване, надраскване и  замърсяване, което позволява употребата на продукта  във влажна среда: бани, душ кабини, кухни и др. Фугиращата смес  Globus G1 може да се употребява на закрито и открито, при фуги с ширина от 2мм до 12мм.

Указания за употреба:

Подготовка на основата : Фугата трябва да бъде чиста от прах и замърсявания. Фугирането може да започне след втърдяване на лепилният разтвор, но не по-рано от 24 часа. Непосредствено прeди фугиране повърхноста на плочките трябва да се почисти с мокра гъба, а самите фуги леко да се навлажнят. Поради възможно нежелано оцветяване се препоръчва преди същинското фугиране да се направи тест на малък участък на фугата.

Полагане: 1кг фугираща смес се разбърква с 200мл чиста вода в подходящ съд до получаване на хомогенна смес. Изчаква се 5 минути и отново се разбърква. Нанася се с гумена маламашка или шпакла. След около 15 минути излишният материал се обира от повърхноста на плочките с влажна гъба.

Неправилното дозиране на вода, хомогенна смес и различните условия на съхнене могат да доведат до неравномерен цвят на фугите.

Опаковка: 1кг


Кат. No: 514002120
Тегло: 1.10 kg
Марка: 
Производител: 

Сподели