Премини към основното съдържание

Breadcrumb

Каталог >> В и К *** >> фитинги в и к *** >> филтри *** >> ФИЛТЪР ЗА ВОДА КАЛЗИТ УЛТРА

ФИЛТЪР ЗА ВОДА КАЛЗИТ УЛТРА


Цена: 238.00 лв./бр.


няма наличност

Калзит Ултра за цялостна защита на дома

Благодарение на КАЛЗИТ УЛТРА, по изключително природосъобразен начин, без употреба на отровни химикали Вие ще се радвате на предимства като:

* комплексно решение на проблема с отлагания от котлен камък по цялата инсталация за водата, само с  едно устройство;

* защита от отлагания не само на стационарно свързани уреди, а и на кафе машината, ютията, измитите домакински съдове, мивки, плочки, смесителни батерии, тоалетно казанче и всичко, което попада в контакт с водата;

* разпенването на миещите препарати ще става по-обилно и с по-малко количество;

* по-пълно извличане на веществата от кафето и чая, поради подобреното омокряне, при тяхното приготвяне;

* всяка преминала през устройството бактерия ще бъде унищожена;
* поливането с обработена вода благоприятства растежа на цветята.


Устройството се монтира на входа на инсталацията, непосредствено след водомера. След него не е необходимо да се монтират индивидуални устройства на уредите. Ако в жилището има доставка на битова гореща вода, трябва да се монтира „Калзит” и на нея.

Работен диапазон - 6 - 30л / минута 

Присъединяване - резбово 3/4"

Полезно и безвредно, защото така го прави природата...

Принципът на действие е взаимстван от природните процеси, възникващи в планинските реки. Устройствата за обработка на вода от серията “Калзит” са хидродинамични ултразвукови устройства, които не се нуждаят от ел. енергия, почистване, химически препарати, консумативи или някаква поддръжка. При преминаването на струя вода през устройството, в него единствено чрез силата на водата се образуват множество микроводопади. Тези завихрени водни потоци генерират колебания, които променят формата на кристализация на котления камък. Получава се друг тип кристал със същия химичен състав, но този нов кристал наречен Арагонит е с по-голям размер и гладка повърхност, непозволяваща слепването и образуването на наслоявания. Едрите кристали на Арагонита се отнасят от течението или остават като утайка на местата с ниска скорост на водния поток. По този начин се предотвратява натрупването на котлен камък без да се губят ценните за здравето калций и магнезий.

 

Продуктите „Калзит ” подобряват качествата на водата във водопреносната мрежа.

Във водата за битови нужди, въпреки химическото й третиране, е възможна поява на бактерии. Във водите от собствени водоизточници (кладенци), водни резервоари (вклюително и бойлери), басейни и т.н. често микробното число превишава допустимите норми за човешко потребление. При преминаване на водата през “Калзит” по чисто механичен начин (без използване на хлор и други химикали) се унищожават живите бактерии – генерираните колебания предизвикват разкъсване на мембраните на микроорганизмите.

Хидродинамичните ултразвукови устройства от серията КАЛЗИТ и SMW не омекотяват преминалата през тях вода. Те не са филтър, който да задържа механични частици или по химичен път да отнемат калциевия карбонат CaCO3 от водата. Чрез налягането в системата, скорост на протичащия флуид се създават нискочестотни колебания, които преструктурират частиците на CaCO3 от калцит в арагонит (промяна в кристалната решетка). Това предотвратява задържането им една спрямо друга и натрупването по водосъдържатели, тръбопроводи, нагреватели и др (образуването на така нареченият котлен камък).


Кат. No: 204001531
Тегло: 0.25 kg
Марка: 
Производител: 

Сподели