С мисъл за животните

С мисъл за животните

Моста Eco-link@BKE в Сингапур

Уникален мост намиращ се в Сингапур, позволява на животните да преминават безопасно над високоскоростната магистрала. Така вместо да се чудят как да се пресече магистралата, моста успява да свърже преминаването на животни от единия резерват в другия. 

С дължина шестдесет и два метра, дивата природна връзката е първият специално построен мост за диви животни в Югоизточна Азия. Тя може да се види от шофьорите на Bukit Timah автострада (BKE) около 600м северно от стрелбище Road.
 
 

 

Ecological Bridge for Animals - جانوروں کے لیئے... by BlueCoffee

Мостът, който е построен само за животни, свързва 163 хектара Букит Timah природен резерват на природен резерват Централен водосбор, който е Сингапур е най-големият в повече от 2000 хектара.

 
Двата природни резервати някога са били свързани, докато BKE е построена през 1986 година.
 
В близост до 30 години по-късно, връзката между двамата се възражда.
 
За да разберете дали животните използваj еко-връзката, няколко места бяха оборудвани с камери и в двата природни резервата, така да се наблюдава преминаването на животните там. Камерите, които идват с датчици за движение, се задействат, когато животните се движат покрай тях.
 
Животните като люспеник, палмова цибетка и катерици са били уловени на камерите, поставени върху линка.
 
За около една година, осем камери с капани за преминаване на диви животни са записани кадри от pangolins и други животни, преминаващи на еко-връзката.
 
Въпреки, че точният брой на преминаванията не е известен, най-малко един вид мравояд е бил забелязан през месец октомври 2014 година.

 

Продукти в промоция от 16-ти до 22-ри октомври 2017г